WHO WE ARE

It was 1977 when Anna D'Andrea, after twenty years of experience as a cook in Rome, returned to Civitella Casanova to give shape and substance to her dream: to convert a salt and tobacco shop into a trattoria. Following their mother's teachings over time, Marcello Spadone and his wife Bruna, with the help of their sons Alessio and Mattia, and a close-knit team of collaborators, have transformed "La Bandiera" into a prestigious destination for Abruzzese gastronomy.

WHO WE ARE

It was 1977 when Anna D'Andrea, after twenty years of experience as a cook in Rome, returned to Civitella Casanova to give shape and substance to her dream: to convert a salt and tobacco shop into a trattoria. Following their mother's teachings over time, Marcello Spadone and his wife Bruna, with the help of their sons Alessio and Mattia, and a close-knit team of collaborators, have transformed "La Bandiera" into a prestigious destination for Abruzzese gastronomy.

MARCELLO
SPADONE

Si è formato all’ Albereta alla corte di Gualtiero Marchesi oltre che nei migliori ristoranti d’Italia

BRUNA
SABLONE

Bruna Sablone, the chef and true soul of the restaurant, applies her training as an agronomist to great effect in her magical garden.

MATTIA
SPADONE

Si è formato alla scuola dei fratelli Roca pluristellati chef spagnoli e da loro ha riportato tecniche nuove e fantasia

 

ALESSIO
SPADONE

He took his first steps in the restaurant world with an internship at Enoteca Pinchiorri.

 

AMELIA
HAMITI

Parte integrante della famiglia Spadone, insieme ad Alessio, in sala e nella vita, gestisce il servizio e progetta continuamente nuove forme di accoglienza

MARCELLO
SPADONE

Si è formato all’Albereta alla corte di Gualtiero Marchesi oltre che nei migliori ristoranti d’Italia

BRUNA
SABLONE

Bruna Sablone, the chef and true soul of the restaurant, applies her training as an agronomist to great effect in her magical garden.

MATTIA
SPADONE

Si è formato alla scuola dei fratelli Roca pluristellati chef spagnoli e da loro ha riportato tecniche nuove e fantasia

 

ALESSIO
SPADONE

He took his first steps in the restaurant world with an internship at Enoteca Pinchiorri.

 

AMELA
HAMITI

Parte integrante della famiglia Spadone, insieme ad Alessio, in sala e nella vita, gestisce il servizio e progetta continuamente nuove forme di accoglienza

THE TEAM

THE TEAM

FIRST MICHELIN STAR
awarded in 2012

Michelin Guide
Stella Verde per la sostenibilità

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